WeCanHelp sluit zich aan bij Refugees-welcome.be

wecanhelp« WeCanHelp is een online platform dat alle hulpaanbiedingen van burgers en bedrijven in België centraliseert op een uniek portaal.

Vluchtelingen en verenigingen kunnen vervolgens opzoekingen doen en selecteren wat ze echt nodig hebben, dankzij een zeer eenvoudige interface.

Elke burger of bedrijf kan zijn steunvoorstel rechtstreeks op het portaal posten. Om hen te begeleiden, informeert WeCanHelp in real-time over de behoeften van vluchtelingen. Deze worden op het terrein verzameld door de verschillende betrokken ngo’s en partnerorganisaties (Amnesty, Rode Kruis, Fedasil, CIRE vzw, Dienst Vreemdelingenzaken, etc.).

Vluchtelingen en verenigingen kunnen deze advertenties volgens verschillende criteria sorteren en de aanbieders rechtstreeks contacteren.

Het doel van WeCanHelp is ook links te creëren tussen nieuwkomers en de burgers door middel van een sponsoring systeem, om de integratie in het dagelijks leven in België te vergemakkelijken. Deze aanpak maakt het mogelijk zich voor een langere termijn te engageren, voorbij de noodsituatie. »

Cet article est également disponible en : Néerlandais